BANDLEDEN

Vinny: Ik ben de gitarist van FunkThis. Ben helemaal gek van gitaren en werk in een gitaarwinkel. FunkThis is voor mij een feestje. Lekker spelen met deze geweldige mensen is voor mij, iedere keer weer, energie krijgen. FunkThis is gezellig, muzikaal en lekker gek doen. Ik mag nu ook van de dames op een aantal nummers meezingen. Dus ik ben hard aan het oefenen en het is superleuk!! Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk de band te helpen met het repertoire en optredens regelen zodat we lekker kunnen knallen!!
Sandor: Roffel & Mep! Ik ben de drummer van FunkThis. Ooit begonnen op sigarenkistjes en zeeptrommels. Daarna een gekerfd transparant PERSPEX drumstel van WOODing (ja echt, I kid you not). Daarna het echte houten werk. Van alles gedaan uiteindelijk, van een Rockabilly gig, via Soul & Disco tot een beetje jazz en Indie Rock. Nu in FunkThis. Gevraagd door Marco (de toetsenist) en had na een tijd niks doen wel zin, zeker ook omdat er wat optredens in het verschiet lagen. FunkThis leek me daarom en om het feit dat we nummers op eigen manier spelen, een mooie gelegenheid om weer te beginnen. Nu ook blijkt dat het onderling echt goed klikt kan ik alleen nog maar op Droopy wijze “operetteren”: I’m happy.
Marieke: Mijn naam is Marieke en samen met Jeroen mag ik de zang verzorgen van FunkThis! Een band die echt swingt!! Ik heb in verschillende bands mogen spelen en ik vind het altijd geweldig om samen op het podium te staan en met het publiek er een echt feestje van te maken. Een eigen draai geven aan een nummer vind ik belangrijk, en met deze muzikale mannen zit dat helemaal goed.

Marco: Ik ben de toetsenist van FunkThis. Eind 2017 heb ik de mensen bij elkaar gevraagd om FunkThis te beginnen. En daarna liep het vanzelf! Ik ben er zoééntje die geen noten leest, maar liever een eigen draai eraan geeft. Want als het precies zo moet klinken als het origineel, dan kun je ook gewoon de cd opzetten. Maar wij zijn leuker, dat kan ik je beloven! Oh, en noem mijn piano alsjeblieft geen keyboard of orgel, want ik heb echt mijn best gedaan en de allerbeste stagepiano die er op dit moment is gekocht (dat rooie ding). En dat vindt 'ie niet leuk hoor, als je dat zegt. 🙂
Jeroen:
Jacques: Ik ben de bassist van FunkThis. Als 16-jarige gitarist startte ik in een bandje met nog 4 gitaristen. Gaat het natuurlijk niet worden, en werd de muzikale bezetting verdeeld: toetsen, drums, zang, lead-gitaar en .. Bas. Ik kreeg een basgitaar te leen en al gauw was ik verkocht. Samen met de drums het fundament neerleggen en de groove van de band mogen neerzetten. Super tof!
Vooral het repertoire van FunkThis leent zich hier uitstekend voor. Funk, Disco en Soul spelen met muziek freaks die je muziek laten voelen zoals deze bedoeld is. Ik krijg hier veel energie van.